webshop 50

Slide background
Slide background

Dagverse maaltijden

Slide background

Vlees met een verhaal

Slide background

Mag het iets lekkerder zijn?

Slide background

Ook voor catering en buffetten voor thuis

Reportage "De Slager"

Mooie bedrijfsrapotage in vakblad uw slager voor de slagers wereld

Maarten Kocken "Een flink aantal zaken moest veranderen"

Toen Maarten Kocken (31) ruim dertien jaar geleden binnenstapte bij Keurslager Lemmers in Beneden-Leeuwen, had hij geen idee dat er ‘Lemmers door Maarten’ boven de recent volledig verbouwde winkel zou komen te staan. Ooit begon hij er met het plakken van etiketten, nu is hij de trotse eigenaar van het gerenommeerde bedrijf."

"Toen ik voor het eerst bij Lemmers aan het werk ging, was hij al de beste slager van Oost-Nederland. Lemmers wilde zijn klanten verrassen met een flesje wijn, maar perfectionist als hij was, gaf hij de flessen alleen weg met een mooi, eigen, etiket erop. Samen met de dochter van mijn buurman, worstmaker bij Lemmers, heb ik die op de flessen geplakt.” Niet lang daarna begon Maarten als afwashulp op de zaterdagen.

“Ik voelde me meteen thuis in het bedrijf,” blikt Maarten terug. “Eigenaar André was een fijne baas; een leermeester die me volop de kans gaf om mezelf te ontplooien. Hij was uiterst inventief en een echte marketingman, nooit te beroerd om zijn kennis met anderen te delen.” Maarten ging naar SVO, en sloot zijn opleiding af als manager Niveau 4. Met Lemmers raakte hij aan de praat over de overname van het bedrijf. Om de zaak naar buiten toe rustig te houden, besloten de slagers om de overnameplannen stil te houden. Zo konden ze in alle rust werken aan de overname.

Overname

Om tot een gedegen overname te komen, namen ze allebei een accountant/ adviseur in de arm. Maarten: ”Al discussiërend kwamen we tot een VOF en besloten we tot een overname binnen 5 jaar. Je moet onze VOF zien als een weegschaal waarin de financiële en zakelijke belangen van beide partijen met elkaar in evenwicht waren. Door verschuivingen met het kapitaal en de winsten werden de belangen steeds meer van Lemmers naar mij verlegd. Met de overname tot gevolg.” Het begon bij Maarten steeds meer te kriebelen. Na drie jaar hakten de mannen knoop door: “We besloten dat ik de zaak zou overnemen en niet zou gaan huren. Gezien de lage rentestand een logische aanpak.”

Keurslager

Maarten Kocken

Zandstraat 56

6658CW Beneden-Leeuwen

Openingstijden

maandag
29-11
08:00 - 18:00
dinsdag
30-11
08:00 - 18:00
woensdag
01-12
08:00 - 18:00
donderdag
02-12
08:00 - 18:00
vrijdag
03-12
08:00 - 20:00
zaterdag
04-12
08:00 - 16:00
zondag
05-12
Gesloten

Maarten Kocken